Samen een magazine maken

Je kunt samen met vrienden en familie een luxe glossy maken. Bijvoorbeeld als aandenken aan een familiedag, of als cadeau. Wij geven je twee praktische tips om dit zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Om met een groep samen te werken aan hetzelfde magazine, kan je het beste werken met één hoofdredacteur, of om de beurt inloggen op My Glossy.

• Werken met een hoofdredacteur: Je kunt iemand aanwijzen als hoofdredacteur. Iedereen stuurt zijn of haar tekst en foto’s naar de hoofdredacteur en die plaatst de teksten en afbeeldingen in jullie magazine. De hoofdredacteur kan ook anderen uitnodigen om hun foto's rechtstreeks te uploaden naar ons programma vanaf elk apparaat. Je kunt ook pdf’s plaatsen, zodat iedereen zijn of haar eigen opmaak kan bepalen.
  • Deel de inlog: Je maakt één account aan en iedereen logt om beurten in, zodat iedereen zijn/haar eigen pagina’s kan vullen en opmaken. Omdat je niet tegelijk in hetzelfde project kunt werken en je projecten niet kunt samenvoegen, is het belangrijk dat je dit goed met elkaar afspreekt. Gebruik een groep chat bijvoorbeeld. Vaak werkt het het beste dat één iemand het tijdschrift nog even controleert voor je het bestelt.

Als anderen grote stukken tekst aanleveren voor in je glossy, zijn er meerdere manieren om de pagina's toch overzichtelijk en luchtig te houden. Werk bijvoorbeeld met tekst in kolommen of gebruik de functie indelingen om de plaatsing dynamisch te houden. Kijk bij Tips & Inspiratie voor meer ideeën, zoals het maken van een kruiswoordpuzzel. Of plaats een mooie fotopagina tussendoor.

myglossy.nl_maak je eigen magazine_eenvoudig een prachtige cover maken

Digitale versie genereren en delen voor je bestelt:
Als je jouw project hebt geopend in ons programma en je klikt op ‘Bestellen’, dan wordt er een digitale versie gegenereerd zodat je eerst online door de glossy heen kunt bladeren om deze op spelfouten en andere zaken te controleren voor je bestelt.

Via de button ‘voorbeeld’ kun je online door de digitale versie heen bladeren en met de button ‘Bewerken’ open je het project opnieuw zodat je aanpassingen kunt aanbrengen voor je bestelt. Met de opties daaronder kun je de digitale versie online publiceren of delen met anderen zodat zij het ook kunnen nakijken voor je de bestelling plaatst.

file-fko1QgkCSK.pngLet op dat je dan niet de link van die pagina deelt maar dat je eerst op het envelopje klikt zodat er een email opent met de juiste link. Als je de link van de pagina zelf deelt moeten mensen inloggen om de preview te openen.