Samen een boek of magazine maken

Je kunt samen met vrienden, familie en collega's een luxe glossy of boek maken. Bijvoorbeeld als aandenken aan een familiedag, als cadeau of zakelijke uitgave. Om met een groep samen te werken aan hetzelfde project, kan je het beste werken met één hoofdredacteur, of om de beurt inloggen op My glossy.

1. Werken met een hoofdredacteur: Je kunt iemand aanwijzen als hoofdredacteur. Iedereen stuurt zijn of haar tekst en foto’s naar de hoofdredacteur en die plaatst de teksten en afbeeldingen in jullie project. De hoofdredacteur kan ook anderen uitnodigen om hun foto's of pdf's rechtstreeks te uploaden naar ons programma vanaf elk apparaat. Je kunt ook pdf’s plaatsen, zodat iedereen zijn of haar eigen opmaak kan bepalen. Hieronder kun je een Microsoft Word bestand en een Microsoft Powerpoint bestand in de juiste afmetingen downloaden. Die kun je delen met de personen met wie je samenwerkt zodat zij hun pagina's daarin op kunnen maken en deze kunnen aanleveren als pdf. 

2. Deel de inlog: Je maakt één account aan en iedereen logt om beurten in, zodat iedereen zijn/haar eigen pagina’s kan vullen en opmaken. Omdat je niet tegelijk in hetzelfde project kunt werken en je projecten niet kunt samenvoegen, is het belangrijk dat je dit goed met elkaar afspreekt. Gebruik een groep chat bijvoorbeeld. Vaak werkt het het beste dat één iemand het resultaat nog even controleert voor je het bestelt.

Als anderen grote stukken tekst aanleveren voor in je glossy of boek, zijn er meerdere manieren om de pagina's toch overzichtelijk en luchtig te houden. Werk bijvoorbeeld met tekst in kolommen of gebruik de functie indelingen om de plaatsing dynamisch te houden. Kijk bij Tips & Inspiratie voor meer ideeën, zoals het maken van een kruiswoordpuzzel. Of plaats een mooie fotopagina tussendoor.


myglossy.nl_maak je eigen magazine_eenvoudig een prachtige cover maken

Digitale versie openen en delen voor je bestelt:

Als je jouw project hebt geopend in ons programma en je klikt op ‘Bestellen’, dan wordt er een digitale versie gegenereerd zodat je eerst online door je glossy of boek heen kunt bladeren om deze op spelfouten en andere zaken te controleren voor je bestelt.

Via de button ‘Voorbeeld bekijken’ kun je online door de digitale versie heen bladeren en met de button ‘Link delen’ kun je de link naar de online versie delen met anderen. Zij hoeven dan niet ingelogd te zijn om de online versie kunnen openen.

Als je nog aanpassingen aan wilt brengen voor je bestelt open je het project opnieuw. 

Is uw vraag beantwoord? Bedankt voor uw feedback Uw feedback is niet opgeslagen door een fout