Maak tekst makkelijk te lezen met kolommen

In boeken en magazines zie je vaak dat tekst wordt geplaatst in kolommen. Het voordeel van tekstkolommen is dat de regels korter worden en er een mooie vlakverdeling ontstaat op je pagina. Hierdoor wordt de pagina overzichtelijk en maak je grote stukken tekst aantrekkelijker om te lezen.

Om een tekstkolom te maken begin je met het plaatsen van een tekstblok. Hier plak of typ je je tekst in de juiste lettergrootte. Als je dan het tekstblok opnieuw selecteert kun je de breedte aanpassen en experimenteren met de positie totdat je tekst het mooiste uitkomt op de pagina. Voeg eventueel een lijn tussen de kolommen toe voor extra overzicht.

Kolommen kopiëren

Daarna is het een kwestie van kolommen kopiëren. Dit kun je doen met de buttons in ons programma of met toetscombinatie ctrl + c op Windows of cmd + c op een Mac en plakken met ctrl + v op Windows of cmd + v op een Mac. Dan plak of typ je de tekst in de gekopieerde kolommen en klaar is je mooie, overzichtelijke pagina. Wil je dezelfde indeling op andere pagina's ook gebruiken. Je kunt heel eenvoudig pagina's kopiëren.

myglossy.nl_maak je eigen magazine_tekst in kolommen

In dit voorbeeld is het lettertype van de tekstkolommen “Open Sans” en de lettergrootte “9”. Lees meer over lettertypes en formaat. In onderstaande video laten we zien hoe je mooie titels toevoegt om de pagina compleet te maken:

myglossy.nl_maak je eigen magazine_maak een mooie tekstpagina