Snel mooie pagina's maken met de functie: Indelingen

myglossy.nl_maak je eigen magazine_functie indelingen

Met de functie ‘Indelingen’ kan je pagina’s eenvoudig vullen met mooie layouts. Je kunt ze vullen met foto’s en volledig aanpassen naar je eigen wens, maar je kunt ze ook gebruiken als basis voor je eigen design, door er tekstblokken en andere objecten op uit te lijnen.

Je vindt deze functie aan de linkerkant van je scherm. Je kiest zelf in hoeveel (foto)blokken je de pagina’s wilt verdelen.

myglossy.nl_maak je eigen magazine_functie indelingen fotoblokken

Je kunt de indelingen vervolgens makkelijk aanpassen door fotoblokken te verwijderen, te verplaatsen, of te veranderen. Lukt het je niet om een foto te selecteren, klik dan hier.

myglossy.nl_maak je eigen magazine_functie indelingen fotoblokken aanpassen

Je kunt de foto's vervolgens voorzien van fotolijstjes of illustraties om de pagina wat speelser te maken of er specifieke foto's uit te lichten:

myglossy.nl_maak je eigen magazine_fotolijsten en illustraties toevoegen

Gebruik de indeling voor de layout van je tekst

Deze indelingen zijn ook gemaakt om je te helpen bij het bepalen van een mooie layout of vlakverdeling voor je pagina’s. Je kunt ze gebruiken als raster voor je tekstkolommen en andere dingen die je op de pagina wilt plaatsen.

Stel je voor dat je de linker pagina wilt vullen met foto’s, en je deze layout daarvoor wilt gebruiken. Dan kan je de rechterpagina als basis gebruiken om je tekstkolommen en andere attributen op te plaatsen en uit te lijnen.

myglossy.nl_maak je eigen magazine_functie indelingen fotoblokken als basis voor tekst

Om de fotoblokken (die nu achter de tekst staan) te verwijderen, moet je de tekstblokken één niveau naar achteren verplaatsen. Dit kan je doen met de functionaliteit ‘Lagen’ rechts bovenin je scherm.

myglossy.nl_maak je eigen magazine_functie indelingen functie lagen

Als je daarna de lege fotoblokken achter je tekst verwijdert, ontstaat er een mooie pagina met een overzichtelijke rangschikking van je elementen.

myglossy.nl_maak je eigen magazine_functie indelingen mooie rangschikking elementen

Je hoeft hierna alleen nog de fotoblokken op de linker pagina te vullen, en je hebt in no time twee mooie en unieke pagina’s klaar.

myglossy.nl_maak je eigen magazine_functie indelingen fotoblokken vullen

Deze pagina’s kun je ook weer gebruiken als basis voor je volgende pagina’s door ze te kopiëren en aan te passen. Dit helpt je om in een korte tijd mooie spreads te maken.Is uw vraag beantwoord? Bedankt voor uw feedback Uw feedback is niet opgeslagen door een fout