Magazine zelf maken? Lees de 5 tips


myglossy.nl_maak je eigen magazine_5 tips om aan de slag te gaan

Een magazine maken of boek zelf maken als cadeau voor een verjaardag, afscheid of bijzondere gelegenheid? Met My glossy zet je iemand in het zonnetje. Wil je zelf een glossy of boek maken en zoek je inspiratie? Aan de hand van deze 5 tips laten wij je zien hoe je eenvoudig een mooi, luxe cadeau maakt dat niet onder doet voor de bekende varianten in de winkel.

Dankzij onze speciaal ontworpen designs ben je verzekerd van een mooi eindresultaat.

myglossy.nl_maak je eigen magazine_speciaal ontworpen designs

1. Maak een mooie cover

De belangrijkste pagina van je tijdschrift is waarschijnlijk de cover. De cover bepaalt voor een groot gedeelte de uitstraling van je glossy of boek. Een goede cover maakt mensen nieuwsgierig naar de rest van het magazine of boek en maakt de verrassing compleet als mensen je cadeau ontvangen. De combinatie van tekst, foto(‘s) en kleur maken het tot een heel dankbare pagina om te ontwerpen.

myglossy.nl_maak je eigen magazine_maak een mooie cover

Kies de afbeelding voor de cover bij zelf magazine maken

Je kunt het beste beginnen met het kiezen van een mooie of grappige foto. Let er bij de keuze van de foto op dat er voldoende ruimte is rondom het onderwerp of hoofdpersoon voor titels en andere teksten.

Tekst op de cover

Als je de foto geplaatst hebt, is het tijd om de cover mooi op te maken met titels en teksten. Een pakkende titel mag natuurlijk niet ontbreken. Je kunt deze ook nog toelichten met een kleine beschrijving. Vaak is de titel de naam van de hoofdpersoon of verwijst hij naar het onderwerp van het magazine of boek. Als je een glossy maakt voor een jarige, dan kan je er voor kiezen om de naam groot op de cover te zetten met een sierlijk lettertype en daar onder een tekstregel toe te voegen in een kleinere lettergrootte. De titel zou kunnen zijn: PAPA, met als korte beschrijving “EEN GLOSSY OVER EEN BIJZONDERE MAN”. Bij de beschrijving kun je gerust experimenteren met een ander lettertype dan de kop. Vaak is het mooi om dit in een functioneler lettertype te doen dan het sierlijke lettertype van de kop. Het leuke is dat je op de cover al een beetje weggeeft wat men verderop in het magazine of boek kan verwachten. Dit kan je doen door grappige subtitels en tekstkopjes te plaatsen die verwijzen naar pagina’s binnenin. Tussen onze ontwerpen vind je een aantal templates waarbij je eenvoudig de tekst kunt aanpassen.

myglossy.nl_maak je eigen magazine_subtitels op de cover

Uitlijning van de tekst cover

Bij het plaatsen van tekst zorgt de juiste uitlijning van je teksten voor orde op de pagina. Controleer daarom nog even of je teksten niet verspringen. We raden je aan om aparte tekstvelden te gebruiken voor alle kopteksten, subkopjes en andere tekstelementen. In deze video laten we zien hoe je eenvoudig een mooie cover maakt.

myglossy.nl_maak je eigen magazine_ Maak een mooie cover

2. Verzamel oude foto’s en de herinneringen die erbij horen in je eigen magazine of boek

Duik in oude schoenendozen, struin de social media kanalen af en vraag familieleden om hun oude foto’s van de persoon in kwestie. Vaak zitten er echte juweeltjes tussen, die je cadeau nóg persoonlijker maken. Je kunt foto’s uit oude foto-albums inscannen. De verhalen en herinneringen die bij de foto’s horen mogen natuurlijk niet ontbreken. Maak prachtige pagina’s waarbij je foto’s en tekst combineert zodat iedereen de herinnering achter de foto kan lezen.

myglossy.nl_maak je eigen magazine_foto's en tekst combineren

3. Verwerk speeches en andere teksten in je glossy of boek

Als je een boek of magazine maakt voor een bruiloft of als aandenken voor een andere gelegenheid, kan je vragen of mensen hun speeches willen mailen. Je kunt daar prachtige pagina’s van maken door ze te combineren met foto’s van het moment of van het de persoon/onderwerp waar de tekst over gaat. 

myglossy.nl_maak je eigen magazine_speeches verwerken in je magazine

Je kunt ook je eigen ervaring of het gevoel dat je had bij een bepaalde gelegenheid beschrijven en dat als inleiding of dankwoord gebruiken in je cadeau. Bij grote stukken tekst is het verstandig om niet een te groot lettertype te gebruiken. Vaak is lettergrootte 9 al voldoende. Door te spelen met de lettergrootte, kleur en een ander lettertype bij je titels, quotes en subkopjes maak je van je tekstpagina’s pas echt een feestje. In onze ontwerpen vind je veel mooi opgemaakte tekstpagina’s die je als basis kunt gebruiken.

myglossy.nl_maak je eigen magazine_spelen met lettertypes

4. Maak een pagina met een opsomming van dingen die typisch zijn voor de hoofdpersoon

Iedereen heeft zijn gewoonten, ergernissen en grappige eigenschappen. Voor vrienden en familie vaak heel herkenbaar en typisch voor de persoon voor wie je de glossy of het boek maakt. Je kunt deze bundelen op een mooi opgemaakte pagina door gebruik te maken van verschillende lettertypen en opsommingen. In onze templates vind je al een aantal pagina’s die hiervoor speciaal ontworpen zijn. Jij hoeft alleen je eigen tekst er nog in te zetten.

Myglossy.nl maak je eigen magazine_5 opsomming van typisch de hoofdpersoon

5. Gebruik illustraties en spreuken om je foto’s en pagina’s nog mooier te maken

Ontwerp mooie pagina’s met illustraties en spreuken. Je sleept of plaatst ze eenvoudig op je pagina’s en foto’s. Je kunt ook patronen en fotolijsten toevoegen. Bouw je pagina op met verschillende elementen door ze er op te slepen en aan te passen naar je eigen wensen. Sommige vormen zijn leuk als achtergrond of juist als mooie aankleding op zich.

myglossy.nl_maak je eigen magazine_spreuken en illustraties toevoegen

Laat je inspireren door je favoriete magazines

We hopen dat we je op leuke ideeën hebben gebracht en je hoeft niet alles zelf te bedenken. Je kunt je favoriete glossy's en boeken erbij pakken en kijken wat jij mooi vindt. Vaak kun je er inspiratie opdoen voor je eigen pagina’s. Je maakt eenvoudig de mooiste pagina's en je kunt onze mooie designs ook gebruiken als basis.  Probeer het nu!

Start vandaag met een glossy magazine zelf maken
Is uw vraag beantwoord? Bedankt voor uw feedback Uw feedback is niet opgeslagen door een fout