Lettertype en lettergrootte bepalen

Je kunt spelen met verschillen in lettertype en lettergrootte op je pagina’s om ze mooier te maken en een hiërarchie aan te brengen tussen de verschillende teksten op één pagina.

Het werkt bijvoorbeeld goed om een grote koptekst te zetten boven je hoofdtekst. Hierbij is het soms mooi om er een apart lettertype voor te gebruiken, dat sierlijker is dan het functionele lettertype dat je gebruikt voor de hoofdtekst.

Voor grote stukken tekst raden wij je aan om lettergrootte 9 te gebruiken.
Het lettertype “Open sans” is hiervoor een mooi lettertype, dat veel wordt gebruikt voor grote stukken tekst. Als je dezelfde instellingen op meerdere pagina's wilt gebruiken, kan je de gekozen lettertype en lettergrootte opslaan als standaard.

Je kunt ook spelen met verschillende letterdiktes. Als je eerste alinea een inleiding is, kan je het in een apart tekstblok plaatsen en uitlichten door het lettertype dik te maken.

Myglossy.nl_maak je eigen magazine_lettertype en -grootte

Speel met verschillende kleuren, grootte en dikten om tekst mooi op te maken. En werk bijvoorbeeld met kolommen of paginanummers voor een beter overzicht. Gebruik ter afwisseling ook eens een hele pagina voor een mooie of grappige tekst, spreuk of quote:

myglossy.nl_maak je eigen magazine_maak een mooie tekstpaginaIs uw vraag beantwoord? Bedankt voor uw feedback Uw feedback is niet opgeslagen door een fout