Uitlijnen en ordenen van objecten op de pagina

Om de plaatsing van, en afstand tussen foto’s, tekstblokken en andere objecten te bepalen kan je gebruik maken van de functionaliteit ‘Uitlijnen’ linksonder in je scherm. Met deze functionaliteit kan je ze precies op één lijn naast of boven elkaar plaatsen.

Myglossy.nl_maak je eigen magazine_uitlijnen

Je vindt hier 3 verschillende instellingen: 'Magnetisch uitlijnen', 'Op raster' en 'Uitzetten'. Door te wisselen tussen deze 3 opties heb je volledige controle over de uitlijning van je layout. We leggen je graag uit hoe je deze opties kunt gebruiken.

Magnetisch uitlijnen

Deze optie is standaard ingeschakeld. Magnetisch uitlijnen helpt je automatisch bij het plaatsen van foto’s, tekstblokken en andere objecten door ze uit te lijnen ten opzichte van elkaar en ten opzichte van de pagina. Bij het plaatsen en verslepen toont deze optie ook blauwe lijnen langs de randen van de andere objecten.

Myglossy.nl_maak je eigen magazine_magnetisch uitlijnen

Op raster uitlijnen

Als je deze optie selecteert, worden de pagina’s verdeeld in een raster van gelijke blokken. Je kunt nu je foto’s, tekstblokken en andere objecten alleen plaatsen op de lijnen binnen het raster. Je kunt ze slepen met je muis, of verplaatsen met de pijltjestoetsen op je toetsenbord.


myglossy.nl_maak je eigen magazine_Op raster uitlijnen

Uitlijnen uitzetten

Als je deze optie selecteert, kan je foto’s, tekstblokken en andere objecten vrij verplaatsen zonder dat ze worden uitgelijnd op elkaar of de pagina. Je kunt ze ook verplaatsen met de pijltjestoetsen op je toetsenbord. Het voordeel van je toetsenbord is dat de verplaatsing gebeurt in kleine, vaste stapjes.


Veel mensen geven er de voorkeur aan tekstblokken en foto's netjes op elkaar uit te lijnen. Dat oogt vaak rustiger en geeft beter overzicht. Met de functie 'Indelingen' kan je de pagina's snel en eenvoudig voorzien van zowel foto's als tekst. Kijk ook onze Quicktip video voor het creëren van een prachtige fotopagina.


myglossy.nl_maak je eigen magazine_eenvoudig een prachtige cover makenIs uw vraag beantwoord? Bedankt voor uw feedback Uw feedback is niet opgeslagen door een fout