Lijn tekenen

Lijnen op je pagina zorgen voor een duidelijke scheiding tussen tekstkolommen. Ook kan je ze decoratief gebruiken, om wat meer dynamiek of kleur aan je pagina toe te voegen.

Myglossy.nl_maak je eigen magazine_lijn tekenen

In het menu "Decoraties" kun je kaders, lijnen en stippellijnen toevoegen. Je vindt deze als je kiest voor de optie clipart en dan de categorie Kaders en lijnen. Daar vind je mooie kaders, lijnen en stippellijnen.

Je kunt lijnen ook zelf maken door eerst een rechthoek op jouw pagina te plaatsen via het menu "Decoraties" en de functie "Vormen" en deze te wijzigen tot een lijn. Deze functionaliteit vind je aan de linkerkant van je werkgebied.


Myglossy.nl_maak je eigen magazine_rechthoek toevoegen


Als je de rechthoek hebt geplaatst, kan je de kleur en de breedte/hoogte wijzigen. Het werk het fijnst om hem eerst op de juiste plek te plaatsen en uit te lijnen, voordat je hem smal maakt, omdat het daarna lastiger is om hem te selecteren.


Myglossy.nl_maak je eigen magazine_rechthoek uitlijnen

Myglossy.nl_maak je eigen magazine_rechthoek smaller maken

Als je last hebt van het automatisch uitlijnen (die blauwe lijntjes die verschijnen om je te helpen bij het uitlijnen van je objecten) dan kun je dit uitzetten en wijzigen via het menu "Uitlijnen" rechts onderin je werkruimte.

Via het artikel ' Uitlijnen en ordenen van objecten op de pagina' vind je deze functie uitgebreider uitgelegd.

Is uw vraag beantwoord? Bedankt voor uw feedback Uw feedback is niet opgeslagen door een fout