5 tips om een luxe magazine te maken van jouw bruiloft

myglossy.nl_maak je eigen magazine_luxe trouwmagazine

Je hebt je trouwdag zorgvuldig voorbereid en iedereen een prachtige herinnering gegeven, waar nog lang over nagepraat zal worden. Van die mooiste dag, waar je zolang naartoe hebt geleefd, moet je blijven genieten. Het is waarschijnlijk één van de mooiste herinneringen die je je leven lang bij je zult dragen. Een fotograaf heeft alle mooie momenten vastgelegd, familie en vrienden hebben jullie verwend met mooie speeches, lieve woorden en andere verassingen en straks kan je heerlijk nagenieten van al deze mooie momenten.

Om je gasten nog een mooi aandenken te geven aan jullie trouwen, kan je ze een luxe glossy of boek nasturen van jullie bruiloft als cadeau, zodat ze in alle rust herinneringen aan jullie dag kunnen ophalen.

Wij geven je 5 leuke tips en laten je zien hoe je eenvoudig een mooie trouwglossy of trouwboek maakt.

1. Maak een mooie cover

myglossy.nl_maak je eigen magazine_trouwglossy cover

Als jullie cadeau in de brievenbus valt bij je ouders, getuigen en andere dierbaren, beleven ze jullie dag weer opnieuw elke keer als ze ‘m doorbladeren. Maar een echte glossy of boek is niet compleet zonder mooie cover. Die maak je heel gemakkelijk zelf, of je gebruikt één van de speciale designs die al voor je klaar staan op myglossy.nl.

myglossy.nl_maak je eigen magazine_trouwglossy cover design

Een mooie cover maakt jullie cadeau nog specialer. Gebruik een foto die de dag het beste in beeld brengt op de voorkant, in combinatie met een mooie titel en verwijzing naar de datum. Kies een mooi, sierlijk lettertype uit of maak de voorpagina van jullie favoriete magazine na. Het kan allemaal!

In deze video laten we zien hoe je eenvoudig een mooie cover maakt.

myglossy.nl_maak je eigen magazine_video cover maken

2. Maak een opvallende pagina en combineer een mooie foto met het voorwoord

myglossy.nl_maak je eigen magazine_trouwglossy voorwoord

Aan het begin van je luxe magazine of boek kan je het inleiden met een voorwoord of bedankje. Het is een mooie gelegenheid om je gasten nog een keer te bedanken voor hun aanwezigheid en om te vertellen wat dat voor jullie betekent. Je kunt er ook in beschrijven hoe jullie de dag hebben ervaren en dat jullie deze luxe glossy hebben gemaakt in de hoop dat zij ook nog lang zullen nagenieten. Houd bij het plaatsen van tekst en foto's altijd rekening met de snijranden van het magazine of boek.

myglossy.nl_maak je eigen magazine_trouwglossy voorwoord 2

Er zullen zoveel prachtige foto’s zijn die allemaal een mooi plekje krijgen in deze glossy. Ook voor deze pagina geldt dat de combinatie van jullie tekst met de foto de pagina tot een waardevolle toevoeging aan jullie trouwglossy maakt.

3. Verzamel de speeches van familie, getuigen en vrienden en leg ze vast in jullie glossy of boek

myglossy.nl_maak je eigen magazine_trouwglossy speeches

Waarschijnlijk zijn jullie verrast met prachtige speeches en lieve woorden op jullie bruiloft. Familie en vrienden hebben hun best gedaan door mooie, grappige en bijzondere herinneringen op papier te zetten. Heel bijzonder dat je dierbaren dit voor je doen. Het zou zonde zijn als deze herinneringen vervagen in de loop van de tijd. Leg ze daarom vast in jullie eigen trouwmagazine of -boek. Vraag ze op als je ze nog niet gekregen hebt, zodat je ze kunt verwerken in jullie cadeau.

4. Maak pagina’s met een mooie quote of spreuk

myglossy.nl_maak je eigen magazine_trouwglossy quote pagina

Er zijn van die spreuken die onlosmakelijk aan een moment verbonden zijn. Dingen die iemand gezegd heeft of die je ergens hebt gelezen. Vaak krijgen nog meer betekenis als je zo’n spreuk gebruikt in combinatie met een foto. Je kunt er een mooie pagina van maken door ze paginavullend weer te geven, op of naast een foto. Geef de achtergrond van de pagina een andere kleur om de tekst er echt uit te laten springen.

myglossy.nl_maak je eigen magazine_trouwglossy spreuk

Kies een mooi lettertype uit en experimenteer met verschillende tekstkleuren en lettergroottes om je pagina nog beter tot zijn recht te laten komen.

myglossy.nl_maak je eigen magazine_trouwglossy lettertype quote

5. Maak eerst een voorselectie van je favoriete foto's

Het is eindelijk zo ver, je foto’s zijn terug van de fotograaf. Eindelijk kan je ze allemaal bewonderen en herinneringen ophalen. Het werkt goed om een aparte map aan te maken met foto’s die je in je tijdschrift wilt opnemen. Daarbij kan je ook al selecteren welke foto je wilt gebruiken voor de cover en bij bepaalde onderwerpen in jullie magazine of boek, zoals de speech van de getuigen of familielid. Als je deze foto’s eerst ordent in aparte mappen dan hoef je er, bij het maken van je cadeau, niet meer naar te zoeken. Lees ook onze andere tips over het ordenen en uitlijnen van tekst en foto's.

myglossy.nl_maak je eigen magazine_trouwglossy fotoselectie

Tot slot, doe inspiratie op bij andere magazines

Je hoeft niet alles zelf te bedenken, je kunt je favoriete glossy erbij pakken en kijken wat jij mooi vindt. Vaak kan je er inspiratie opdoen voor je eigen pagina’s. Je maakt ze eenvoudig na en je kunt onze mooie designs ook gebruiken als basis.  

Probeer het nu!Is uw vraag beantwoord? Bedankt voor uw feedback Uw feedback is niet opgeslagen door een fout