Maak een mooie cover

In deze quicktip laten we je zien hoe je eenvoudig een prachtige voorpagina maakt.

Maak jouw glossy of boek nóg persoonlijker met een mooie cover.

In dit voorbeeld maken we een cover waarbij de voor- en achterkant van de omslag uit één foto bestaat. We kiezen hierbij voor een afbeelding waar er links van het onderwerp nog voldoende ruimte is om ook de achterkant van het magazine of boek mee te vullen. Plaats de foto op de omslag. De rechterpagina wordt de voorkant en de linkerpagina wordt de achterkant van je glossy.

Myglossy.nl_maak je eigen magazine_cover uit één foto

Voeg een titel toe en zorg hierbij dat de tekst goed leesbaar is ten opzichte van de achtergrond. Gebruik meerdere tekstvelden, zodat je kunt spelen met de positionering van de woorden en ze onafhankelijk van elkaar kunt bewerken. Experimenteer met kleur, lettertype, verschillende lettergrootte en positie totdat je tevreden bent. Houd er rekening mee dat je de teksten niet te dicht aan de randen plaatst. Meer tips daarover lees je hier.

Als je pagina’s toevoegt wordt je magazine of boek dikker en de omslag breder. Het is daarom verstandig om, voor je bestelt, nog een keer te controleren of het ontwerp van je cover nog naar wens is en het eventueel aan te passen.

Myglossy.nl_maak je eigen magazine_tekst op de cover

Zelf een tijdschrift maken op Myglossy is makkelijk en leuk. Dankzij onze mooie designs maak je de mooiste tijdschriften in een handomdraai. 

Probeer het nu!Is uw vraag beantwoord? Bedankt voor uw feedback Uw feedback is niet opgeslagen door een fout