Waarom kan ik een foto- of tekstblok niet selecteren?

Als je problemen ondervindt bij het selecteren van een foto- of tekstblok, heeft dat waarschijnlijk te maken met de verschillende lagen waaruit je pagina is opgebouwd.

Bij de ontwikkeling van My Glossy hebben we als doel iedereen in staat te stellen om echt iets moois te maken. Zo hebben we een workflow ontwikkeld waarbij je je pagina’s opbouwt door middel van “blokken” en verschillende lagen, zodat je makkelijker kan indelen en schuiven.

Als het niet lukt om een blok te selecteren, dan komt dat waarschijnlijk omdat het onder een ander blok ligt. Tekstblokken hebben een transparante achtergrond, dus zie je niet altijd dat ze het blok eronder afdekken. Je kunt de onderliggende tekst of afbeelding dan wel zien, maar als je er op klikt selecteer je steeds het bovenliggende blok.

Via de functionaliteit ‘Lagen’ rechts boven, kan je de volgorde van die lagen aanpassen.

myglossy.nl_maak je eigen magazine_functionaliteit lagen

Plaats de bovenliggende laag één of meerdere stapjes naar achteren, zodat de tekst of afbeelding die er eerst onder lag nu boven komt te liggen. 

Meer handige tips om snel aan de slag te gaan? Lees dan ons artikel 8 tips om een mooi tijdschrift te maken. Meer creatieve ideeën vind je bij Tips & Inspiratie.Is uw vraag beantwoord? Bedankt voor uw feedback Uw feedback is niet opgeslagen door een fout