Aantal pagina's

Je kunt zelf het aantal pagina’s van je magazine of boek kiezen. Dit aantal kan je op elk moment aanpassen, door pagina’s te verwijderen of toe te voegen. Het minimum aantal pagina’s is 24 en het maximum aantal pagina’s is 180. Dit is inclusief de omslag.

Ook als je werkt vanuit een van de templates, kan je zelf pagina’s toevoegen en verwijderen.

Vaak ontwerp je als eerste de cover van je tijdschrift of boek. Als je daarna pagina’s toevoegt, wordt je glossy of boek dikker en wordt de omslag (voorkant en achterkant) breder. Daardoor kunnen er witte randen ontstaan op de voor- en achterkant van je glossy of boek. Ook kunnen de teksten en foto’s op je cover verschuiven. Als je pagina’s verwijdert wordt de omslag smaller en kan het zijn dat delen van de teksten en foto’s van de cover “af vallen”.

Je kunt dit voorkomen door de voor- en achterkant van je glossy of boek te controleren en, indien nodig, aan te passen voor je bestelt. Houd daarbij de stippellijnen goed in de gaten, de middelste 2 stippellijnen markeren de rand van de rug.

myglossy.nl_maak je eigen magazine_cover controleren voordat je bestelt

Als je tekst en andere belangrijke elementen ruim binnen de stippellijnen houdt, voorkom je dat deze van de cover af kunnen vallen bij het versnijden en verlijmen van de pagina’s.

Lees onze tips voor het maken van een mooie cover, of laat je inspireren in onderstaande video:


myglossy.nl_maak je eigen magazine_video cover makenIs uw vraag beantwoord? Bedankt voor uw feedback Uw feedback is niet opgeslagen door een fout