Tekst op rug plaatsen

Om jouw glossy of boek nóg professioneler te maken, kan je ook tekst op de rug plaatsen. Je kunt hier bijvoorbeeld de titel nog een keer neerzetten en aangeven dat het een jubileumeditie is, of voor welke gelegenheid je je glossy of boek hebt gemaakt. 

Het plaatsen van een tekst op de rug is heel eenvoudig. Begin met het plaatsen van een nieuw tekstblok of kopieer een bestaand tekstblok en typ de tekst die je op de rug wilt plaatsen.

myglossy.nl_maak je eigen magazine_tekst op de rug plaatsen 1


Daarna draai je de tekst 90 graden. Dit kan je handmatig doen met het rotatie-icoon boven het tekstblok, maar je kunt het ook roteren met de functionaliteit "Dimensies" in de werkbalk, die verschijnt als je het tekstblok selecteert. 


myglossy.nl_maak je eigen magazine_tekst roteren


Positioneer tot slot de tekst tussen de 2 middelste stippellijnen. Deze markeren de rug van jouw glossy of boek. Zorg daarbij dat de tekst mooi tussen de stippellijnen in staat en niet helemaal tegen de stippellijnen aan komt om te voorkomen dat hij van de rug af valt. Deze stappen kan je herhalen als je de rug op meerdere plekken van tekst wilt voorzien.


myglossy.nl_maak je eigen magazine_tekst op rug positioneren


Let wel op dat je dit pas aan het eind doet, omdat de breedte van de rug wordt bepaald door het aantal pagina's dat je glossy of boek dik wordt. Als je pagina's verwijdert of toevoegt, verschuift de opmaak van je omslag en de rug. Het is daarom verstandig dat je de omslag nog een keer controleert voor je bestelt. We raden je sowieso aan om voldoende afstand te bewaren bij het plaatsen van foto's en tekst aan de randen van de pagina's.

De tekst op de rug is de finishing touch van de omslag van jouw glossy of boek. Lees al onze tips voor het maken van een prachtige cover, of bekijk de uitlegvideo die we voor je gemaakt hebben om een spetterende indruk achter te laten met je cadeau!


myglossy.nl_maak je eigen magazine_ Maak een mooie cover
Is uw vraag beantwoord? Bedankt voor uw feedback Uw feedback is niet opgeslagen door een fout