Tekstblokken kopiëren en plakken

Door tekstblokken te kopiëren en plakken behoud je dezelfde opmaak en werk je lekker snel. Daarnaast ontstaat er eenheid in het ontwerp van jouw boek, magazine, brochure of tijdschrift. Het werkt het makkelijkst en snelst om je eerste tekstblok op te maken zoals je dat wilt en het daarna te dupliceren.

Als je het lettertype en de lettergrootte hebt gekozen dan kan je het tekstblok eenvoudig hergebruiken op andere pagina’s. Je hoeft dan alleen de tekst te vervangen in het gekopieerde tekstblok.

Je kunt foto's, illustraties en tekstblokken  kopiëren en plakken op 2 manieren. Als je de foto, illustratie of het tekstblok selecteert, kan je deze kopiëren en plakken met de functietoetsen onderaan de pagina.

Myglossy.nl_tekstblokken, foto's en illustraties kopiëren en plakken.

Als je een tekstblok, foto of illustratie hebt geselecteerd kun je deze ook  kopiëren met de toetscombinatie ctrl+c op Windows of cmd+c op een Mac en ook weer plakken met de toetscombinatie ctrl+v op Windows of cmd+v op een Mac. Tekst plakken vanuit een externe bron of ander tekstblok kan je ook doen met deze toetscombinaties door eerst de tekstregels die je wilt kopiëren te selecteren. 

Zo kan je heel snel pagina’s opbouwen en ontwerpen.

myglossy.nl_maak je eigen magazine_tekstblokken kopiëren en plakken

Een hele pagina dupliceren en dan aanpassen kan natuurlijk ook. Dit kan je doen via het pagina-overzicht onderin je scherm. 

Bekijk onze video over het maken van quotes en titels, zodat je ook deze vervolgens makkelijk kunt hergebruiken op andere plekken in je glossy.

myglossy.nl_maak je eigen magazine_maak een mooie tekstpagina
Is uw vraag beantwoord? Bedankt voor uw feedback Uw feedback is niet opgeslagen door een fout