Ruimte tussen regels aanpassen

Soms wil je de ruimte tussen opeenvolgende tekstregels aanpassen, omdat het mooier oogt als ze dichter op of juist verder uit elkaar staan. In een titel of kop die uit meerdere regels bestaat kan het mooi zijn als de afstand tussen de regels niet te groot is. Bij grote stukken tekst biedt het juist meer overzicht om de regels wat verder uit elkaar te plaatsen.

Als je een tekstblok selecteert, krijg je bovenin je scherm een aantal opties waarbij je de eigenschappen van de tekst kunt aanpassen. Je kunt onder andere de ruimte tussen de regels vergroten en verkleinen om je tekst compacter te maken of juist meer ruimte te geven.

De optie om de ruimte tussen de tekstregels aan te passen vind je naast de sectie waar je het lettertype en de lettergrootte kunt aanpassen. 

myglossy.nl_maak je eigen magazine_ruimte tussen regels aanpassen

Weet je nog niet goed welk lettertype en -formaat je wilt gebruiken? Kijk bij onze tips over lettertype en lettergrootte bepalen. Ook kan je meer overzicht creëren door je tekst in kolommen te verdelen.

Nog meer inspiratie voor het variëren met tekst? Kijk dan onze uitlegvideo met handige tips voor het maken van quotes en titels.

myglossy.nl_maak je eigen magazine_maak een mooie tekstpagina
Is uw vraag beantwoord? Bedankt voor uw feedback Uw feedback is niet opgeslagen door een fout