Tekst kopiëren en plakken

Als je tekst aangeleverd krijgt van anderen, of je wilt tekst vanuit een e-mail of andere bron gebruiken in je glossy of boek, dan kan dat zonder dat je de tekst hoeft over te typen.

Je kunt tekst van elke bron kopiëren, door de tekst eerst te selecteren en dan te kopiëren met de toetscombinatie ctrl+c op Windows of cmd+c op een Mac.

Om de tekst in je project te plakken, plaats je eerst een leeg tekstblok op je pagina door op de tekst tool te klikken. Klik daarna in het tekstblok en plak je eerder gekopieerde tekst erin met de toetscombinatie ctrl+v op Windows of cmd+v op een Mac.

Als je grote stukken tekst wilt plakken, werkt het vaak het makkelijkst als je eerst de lettergrootte van het tekstblok verkleint om het overzicht te houden. Je kunt ook een tekstblok van een andere pagina in zijn geheel kopiëren en plakken met dezelfde toetscombinatie.

myglossy.nl_maak je eigen magazine_tekst kopiëren en plakken

Vaak werkt het lekker snel om jouw favoriete teksteigenschappen op te slaan zodat elk tekstblok dat je later plaatst automatisch in jouw favoriete lettertype en lettergrootte wordt geplaatst. Je kunt dit altijd per tekstblok aanpassen. In het artikel Lettertype en lettergrootte opslaan lees je hoe je dit kunt doen.

In ons artikel 5 tips om je eigen magazine te maken lees je meer handige tips om snel en eenvoudig een prachtige glossy in elkaar te zetten.