Tijdschrift maken voor Vaderdag

myglossy.nl_maak je eigen magazine_vaderdag glossy

Wat is er nou mooier dan je vader in het zonnetje zetten met zijn eigen magazine. We geven je hier een aantal leuke tips en laten je zien hoe je eenvoudig een mooie, luxe glossy maakt die niet onder doet voor zijn favoriete tijdschrift.

Maak een mooie cover

myglossy.nl_maak je eigen magazine_vaderdag glossy cover

De belangrijkste pagina van je tijdschrift is waarschijnlijk de cover. De cover bepaalt voor een groot gedeelte de uitstraling van je glossy. Een goede cover maakt mensen nieuwsgierig naar de rest van het magazine en maakt de verrassing compleet als mensen je cadeau ontvangen. De combinatie van tekst, foto(‘s) en kleur maken het tot een heel dankbare pagina om te ontwerpen.

Kies de afbeelding voor de cover

Je kunt het beste beginnen met het kiezen van een mooie of grappige foto. Let er bij de keuze van de foto op, dat er voldoende ruimte is rondom het onderwerp of hoofdpersoon voor titels en andere teksten.

Maak een mooie titel

Als je de foto geplaatst hebt, is het tijd om de titel te plaatsen. Je kunt deze nog toelichten met een kleine beschrijving. Vaak is de titel de naam van de hoofdpersoon of verwijst het naar het onderwerp van het magazine. Als je een magazine maakt voor vaderdag, dan kan je er voor kiezen om de naam groot op de cover te zetten met een sierlijk lettertype en daar onder een tekstregel toe te voegen in een kleinere lettergrootte. De titel zou kunnen zijn: PAPA, met als korte beschrijving “JOUW EIGEN GLOSSY VOOR VADERDAG”. Bij de beschrijving kan je gerust experimenteren met een ander lettertype dan de kop. Vaak is het mooi om dit in een functioneler lettertype te doen dan het sierlijke lettertype van de kop.

myglossy.nl_maak je eigen magazine_vaderdag glossy voorbeeld cover

Denk aan de uitlijning

Bij het plaatsen van tekst zorgt de juiste uitlijning van je teksten voor orde op de pagina. Controleer daarom nog even of je teksten niet verspringen. We raden je aan om aparte tekstvelden te gebruiken voor alle kopteksten, subkopjes en andere tekstelementen. Lees ook onze aanvullende tips over ordenen en uitlijnen.

Gebruik leuke tekstkopjes als inhoudsopgave

Het leuke is dat je op de cover al een klein beetje weggeeft wat men verderop in het magazine kan vinden. Dit kan je doen door grappige tekstkopjes te plaatsen, die verwijzen naar pagina’s in het magazine. In deze video laten we zien hoe je een eenvoudig een mooie cover maakt: 

myglossy.nl_maak je eigen magazine_video maak een mooie cover

Verzamel oude foto’s en de herinneringen die daarbij horen

Duik in oude schoenendozen, struin de social media kanalen af en vraag familieleden om hun oude foto’s van de persoon in kwestie. Vaak zitten er echte juweeltjes tussen die je magazine nóg persoonlijker maken. Je kunt foto’s uit oude foto-albums inscannen. De verhalen en herinneringen die bij de foto’s horen mogen natuurlijk niet ontbreken. Maak prachtige pagina’s waarbij je foto’s en tekst combineert zodat iedereen de herinnering achter de foto kan lezen.

myglossy.nl_maak je eigen magazine_foto's en tekst combineren

Maak pagina’s met een mooie quote of spreuk

Er zijn van die spreuken die onlosmakelijk aan een moment verbonden zijn. Ze herinneren je aan een vakantie of zijn typerend voor een bepaald persoon. Dingen die de persoon voor wie je dit magazine maakt gezegd heeft, die je ergens hebt gelezen of in een songtekst hebt gehoord. Vaak krijgen ze nog meer betekenis als je zo’n spreuk gebruikt in combinatie met een foto. Je kunt er een mooie pagina van maken door ze paginavullend weer te geven op of naast een foto. Kies een mooi lettertype uit en experimenteer met verschillende achtergronden, tekstkleuren en lettergroottes om je pagina nog beter tot zijn recht te laten komen.

myglossy.nl_maak je eigen magazine_pagina met quotes

Maak een pagina met een opsomming van dingen die typisch zijn voor de hoofdpersoon

Iedereen heeft zijn gewoontes, ergernissen en grappige eigenschappen. Voor vrienden en familie vaak heel herkenbaar en typisch voor de persoon voor wie je deze glossy maakt. Je kunt deze bundelen op een mooi opgemaakte pagina door gebruik te maken van verschillende mooie lettertypen en opsommingen. In onze templates vind je al een aantal pagina’s die hiervoor speciaal ontworpen zijn. Jij hoeft alleen je eigen tekst er nog in te zetten.

Gebruik mooie illustraties en fotolijstjes om mooie pagina’s te creëren

Ontwerp mooie pagina’s met illustraties en fotolijsten. Om je pagina nog mooier aan te kleden kun je ook patronen toevoegen. Bouw je pagina op met verschillende elementen door ze er op te slepen en aan te passen naar je eigen wensen. Sommige vormen zijn leuk als achtergrond voor een tekst of juist als mooie aankleding op zich.

myglossy.nl_maak je eigen magazine_illustraties en fotolijsten

Laat je inspireren door je favoriete magazines

Je hoeft niet alles zelf te bedenken, je kunt je favoriete glossy erbij pakken en kijken wat jij mooi vindt. Vaak kun je er inspiratie opdoen voor je eigen pagina’s. Je maakt ze eenvoudig na en je kunt onze mooie designs ook gebruiken als basis.  

Probeer het nu!

Eigen magazine maken

Is uw vraag beantwoord? Bedankt voor uw feedback Uw feedback is niet opgeslagen door een fout