Formaat glossy's & boeken en opmaak in een ander programma

Je glossy is bijna net zo groot als een A4 papier. De afmetingen van de pagina's zijn 210 mm breed en 270 mm hoog. De afmetingen van onze boeken zijn 180 mm breed en 230 mm hoog.

Pagina's ontwerpen in een ander programma

Als je pagina’s opmaakt in Indesign, Microsoft Word of een ander programma, kun je deze importeren als pdf of afbeelding en pagina vullend plaatsen. Houd er dan wel rekening mee dat we een ‘bleed’ (een marge rond de pagina voor het versnijden van het papier) van 3mm aanhouden. Dat is de stippellijn in ons programma. We raden je aan om tekst en andere belangrijke elementen minimaal 1 cm van de stippellijnen te plaatsen.

Foto’s kan je juist weer wel door laten lopen tot voorbij de stippellijn om witranden te voorkomen. Daarnaast adviseren we je om geen tekst door het midden van de pagina’s te laten lopen (dus van de linker naar de rechter pagina). Omdat daar de pagina’s aan elkaar worden verlijmd, vallen delen van de tekst weg in de vouw van je glossy of boek. Ook hier raden we je aan om 1cm ruimte vanaf het midden aan te houden voor tekst.

Meer informatie over het plaatsen van tekst en andere objecten langs de randen vind je in ons artikel Foto's en tekst langs randen plaatsen.


Glossy, brochure, catalogus of tijdschrift maken in Indesign, Microsoft Word of Microsoft Powerpoint

Als je een tijdschrift maakt wordt het formaat van jouw bestand 276 mm hoog (inclusief 3 mm snijmarge boven en onder) en 216 mm breed (inclusief 3 mm snijmarge langs de randen). Je kunt hier ons Indesign Magazine basisbestand downloaden in de juiste afmetingen.


Als je liever pagina's opmaakt in Microsoft Word of Microsoft Powerpint dan kun je basisbestanden in de juiste formaten hieronder downloaden.

Het minimum aantal pagina's is 32 en het maximale aantal pagina's voor jouw glossy is 180. 


Boek maken in Indesign, Microsoft Word of Microsoft Powerpoint

Als je een boek maakt dan wordt jouw bestand 236 mm hoog (inclusief 3 mm snijmarge boven en onder) en 186 mm breed (inclusief 3 mm snijmarge langs de randen).  Je kunt hier ons Indesign Boek basisbestand downloaden in de juiste afmetingen.


Als je liever pagina's opmaakt in Microsoft Word of Microsoft Powerpint dan kun je basisbestanden in de juiste formaten hieronder downloaden.

Het minimum aantal pagina's is 24 en het maximale aantal pagina's voor jouw boek is 300. 


Omslag & rug opmaken

Je kunt de rug van jouw boek, glossy of brochure opmaken in ons programma, doe dit pas aan het eind als je alle pagina's gevuld hebt en je weet hoeveel pagina's jouw glossy, boek, tijdschrift of catalogus definitief krijgt. Het aantal pagina's bepaalt de dikte van jouw magazine of boek. Ons programma past de breedte van de rug automatisch aan als je pagina's toevoegt of verwijdert. We raden je daarom aan om de rug en de omslag nog een keer te controleren voor je de bestelling plaatst.


myglossy.nl_maak je eigen magazine_formaat glossy

Voorbeeld uit het magazine template 'Recepten'


Is uw vraag beantwoord? Bedankt voor uw feedback Uw feedback is niet opgeslagen door een fout