Formaat glossy's

Je glossy is bijna net zo groot als een A4 papier. De afmetingen van de pagina's zijn 210 mm breed en 270 mm hoog.

myglossy.nl_maak je eigen magazine_formaat glossy

Voorbeeld uit het template 'Recepten'

Pagina's ontwerpen in een ander programma

Als je pagina’s opmaakt in Indesign, Microsoft Word of een ander programma, kan je deze importeren als pdf of afbeelding en pagina vullend plaatsen. Houd er dan wel rekening mee dat we een ‘bleed’ (een marge rond de pagina voor het versnijden van het papier) van 3mm aanhouden. Dat is de stippellijn in ons programma. Het formaat van jouw bestand wordt dan 276 mm hoog (3 mm boven en onder) en 213 mm breed (3 mm langs de buitenrand). We raden je aan om tekst en andere belangrijke elementen minimaal 1 cm van de stippellijnen te plaatsen.  In het artikel PDF en andere bestanden uploaden leggen we je uit hoe je deze eenvoudig kunt plaatsen in de glossy.

Marge voor foto's

Foto’s kan je juist weer wel door laten lopen tot voorbij de stippellijn om witranden te voorkomen. Daarnaast adviseren we je om geen tekst door het midden van de pagina’s te laten lopen (dus van de linker naar de rechter pagina). Omdat daar de pagina’s aan elkaar worden verlijmd, vallen delen van de tekst weg in de vouw van de glossy. Ook hier raden we je aan om 1cm ruimte vanaf het midden aan te houden voor tekst.

Meer informatie over het plaatsen van tekst en andere objecten langs de randen vind je in ons artikel Foto's en tekst langs randen plaatsen.