Het gebruik van cliparts

Als je een magazine of boek aan het maken in ons programma, zijn er allerlei decoraties die je kunt gebruiken om je pagina's nog leuker te maken. Je vind deze via de functie ‘Decoraties’.

Onder de knop ‘Clipart’ vind je heel veel symbolen, plaatjes en andere decoraties gesorteerd op thema. Kies het thema dat past bij jouw glossy. Bijvoorbeeld het thema ‘feest’. Je ziet nu alle plaatjes die beschikbaar zijn voor het thema feest. Als je op een decoratie klikt, wordt hij toegevoegd aan de pagina waarop je aan het werk bent.

Je kunt het formaat van de decoratie die je gekozen hebt aanpassen, net zoals je dat met foto’s doet. Gebruik één van de pijltjes in de hoeken van de clipart. Op die manier blijven de verhoudingen in tact.

Door de clipart te slepen, kun je hem op de positie zetten waar jij hem wilt hebben.

Soms kan het handig zijn om de plaatjes die je gebruikt te spiegelen. Dat kan door naar ‘Dimensies’ en daarna naar ‘Spiegelen’ te gaan.

Je kunt decoraties graaien met het ronde pijltje bovenaan de decoratie. Draai net zo lang tot jij tevreden bent.

Hieronder vind je meer handige artikelen over het toevoegen van decoraties:

Tekstbalonnetjes en spraakwolkjes maken

Lijn tekenen

Veel plezier met het gebruiken van decoraties in je glossy!